Ljosland til Josephsbu

Ansvarlig: DNT Sør

Ljosland til Josephsbu

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (set2v)
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,6 km
  1 dag
 • Sesong
  Des - mar

Fra Ljosland

Vanligvis kvistet fra første helg i Agders vinteferie til og med påsken. Parkering ved Ljosland Fjellstove. På ubrøytet vei opp til Langevatnet, over dette OBS: vannet er regulert og isforholdene kan være farlige, spesielt seint på sesongen! Videre til Upsetjønn og over Storevatnet og Bustøltjønn og til Vevasstjørn, over dette og til Steigilsvatnet og løypedelet til Gaukhei. Her anbefales en liten avstikker østover til Pytten gård. Ruta tar vestover på Steigilsvatnet og opp mot vest til Storolavsvatnet. Over dette mot vest og nord inn i9 Kilen og så vestover opp til vann 902. Over dette og vestover til Litla Hallvorsvatnet, over vannet og nordover til hytta.

Fra Josephsbu

Vanligvis kvistet fra første helg Agders vinterferie til og med påsken. Sørover til Litle Hallvorsvatnet før man dreier østover og opp dalsøkket til vann 902 og videre til Storolavsvatnet. Fra østenden av vannet ned Steigilsdalen til Steigilsvatnet. Øst på vannet løypedele til Gaukhei. Sørover til Vevasstjørn, Bustøltjønn, Storevatnet og over Langevatnet. Fra demninga her sørover på ubrøytet bilvei ned til Ljosland. OBS: Langevatnet er regulert og isforholdene kan være farlige, spesielt seint på sesongen!
De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.