Rauhelleren til Solheimstulen

Ansvarlig: DNT Drammen og Omegn
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (har105v)
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  31,6 km
  11 timer
 • Sesong
  Des - mar

Fra Rauhelleren

Start fra Rauhelleren. Fra brua ved Hansbu over Djupemyran til bru over Lågen ved Sømmen. Langs Langevatnet og Skrykken forbi Ulvelilægret.(Ikke vinteråpent.) Langs Skarvsvatnet, runder Dyregravshalli og ned lia langs Beltetjønnbekken til Solheimstulen.

Tilbake til Solhemstuelen:
Vanligvis kvistet fra begynnelsen av mars til og med påsken, men første stykket inn mot Ulvelilægret fram til nasjonalparkgrensa ved Skarvsfetjan blir gjerne kvistet når Solheimstulen åpner som betjent, oftest uke 8. Vestover fra hytta forbi rutedelet til Mårbu og Imingfjell og opp vest for Beltetjønnbekken. Runder Dyregravshalli.Langs Skarvsvatnet og forbi Ulvelilægret (ikke brukbart om vinteren). Videre i samme retning på vestsida av Ulvelihytta og mot sørvest til Skrykken. På nordsida av vannet og over i utoset av Hølen på bru lengre nordvest. Så mot sørvest til kvistedelet mot Heinseter like nord for helårsbrua øst for Langesjøen og fram til Rauhelleren.
Avstand på turen er over 4 mil (avstandene på siden er ikke rett (beregnet fra avstand i luftlinje *12% (gjelder alle turer på ut.no i ruta "om turen")).

Fra Solheimstulen

Vanligvis kvistet fra mars til over påske. Østover nord av Langesjøen til Hansbu. Fra brua ved Hansbu over Djupemyran til bru over Lågen ved Sømmen. Langs/nord av Langevatnet og Skrykken forbi Ulvelilægeret (Ikke vinteråpent.) Langs/sør av Skarvsvatnet, runder Dyregravshalli og ned lia langs Beltetjønnbekken til Solheimstulen.
De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.
Annonse