Flørlitrappene

Annonse

Om stedet

Flørli er ei bygd uten vei, omtrent midt i Lysefjorden. Bygda har normalt fire ferjeanløp daglig. Flørli er mest kjent for sine 4444 trappetrinn langs rørgata opp Troppekosnuten til Ternevatnet. Trappen omtales som verdens lengste tretrapp. Bygda er også kjent for sin vannkraft historie. I den gamle kraftstasjonen kan du besøke utstillingen med historier fra anleggsperioden, samt nyte en god middag med kaffe og noe «attåt» i kaféen. I Flørli kan du leie rom for overnatting, eller du kan overnatte i Flørli turisthytte som er selvbetjent.

De fleste ankommer Flørli med rutebåt, men det er mulig å gå over fjellet fra Vindalen eller padle inn fjorden. I Flørli har Ryfylke Friluftsråd en 100 meter lang kai som kan brukes av besøkende.

Padle-entusiaster tar ofte en overnatting på Flørli, før de padler videre til Lysebotn og tar kajakken med bilferja i retur.

For full informasjon om stedet og rutetider, besøk nettsiden: https://www.florli.no/norsk/


Turbeskrivelse:

Turen opp Flørlitrappene er enkel, men den kan være kondisjons krevende. Det er ca. 740 høydemeter som skal forseres før du kommer til toppen. Turen tar fra 1,5 – 3 timer, alt etter kondisjon og ambisjon. Det er mulig å stoppe underveis å ta pause. Trappen er tidvis bratt og smal, så det anbefales på det sterkeste å starte ved sjøen for å gå opp. Som kartet viser anbefales en rundtur. På toppen ved demningen ved Ternevatnet kan en ta mot vest og følge stien ned igjen til Flørli. (Rød heltrukken linje)

Selve turmålet som registreres i appen er på toppen der trappene møter demningen ved Ternevatnet i en radius på ca 50 meter.

Posisjon UTM 32V N: 6543742 Ø: 353431


Utskriftsvennlig PDF ligger til nedlasting via lenke: http://www.ryfri.no/telltur

Slik kommer du deg dit

Fant ingen stoppesteder i nærheten.
Annonse