Vangen

Annonse

Om stedet

  • Område
  • Type
    Turpost, Turpost
  • Høyde over havet
    23.2 m

Vangen er et av de mest brukte turområdene i Haugesund. Området har en mengde skogsstier og gruslagte veger. Midt i parken er den en stor, åpen plass med lekeplass, musikkpaviljong og restaurant. Ved Skeisvatnet er det badeplass med sandstrand og stupetårn. Turbo liker seg også her. Du finner han kanskje mellom trærne!

Det er mange forskjellige turmuligheter i området. Vår tur går fra Hanne Hauglands veg forbi idrettsbyggene (HIL-hallen) og over ei lita trebru før vi er inne i Haraldsvang. Vi går på gruset turveg på østsida av Skeisvatnet, under Austrheimvegen og videre langs elva vest for boligområdet Nordre Stemhaug. Vi krysser elva på den andre trebrua vi kommer til. Ved kjøreveg tar vi til høyre og krysser elva på nytt. Her er ruiner etter Elvegård Mølle, med informasjonstavle.

Vi går videre på gruset turveg forbi en balløkke, tar til venstre ned til Uradalsvatnet, går over ei bru i vestenden av vannet og tar turvegen opp til høyre. Vi kommer ut i asfaltert kjøreveg i boligfeltet nord for Uradalsvatnet, og på toppen tar vi til høyre og følger Jåblomvegen ned bakken til Myrullvegen, der vi nok en gang tar til høyre og følger Myrullvegen til den ender i en sykkel- og gangveg som fører oss til Kattanakkvegen. Etter ca. 20 – 30 meter på Kattanakkvegen tar vi til høyre inn på gruset turveg tilbake til balløkka vi passerte tidligere. Herfra går vi tilbake samme veg som vi kom til undergangen under Austreimvegen. Her kan vi gå gjennom Haraldsvang tilbake til bilen.

En annen mulig avslutning på rundturen er å ta av til høyre etter å ha gått under Autreimvegen, og følge denne til nordvestre ende av Skeisvatnet. Her går vi inn på gangstien på vestsida av vatnet og følger denne et par hundre meter, går rett fram opp bakken og kommer inn på kjøreveg, som vi følger fram til skilt Stormyrsosen. Her tar vi til venstre og følger vegen til vi kommer til gangsti som fortsetter langs vestsida av Skeisvatnet. Vi følger gangstien tilbake til idrettsbyggene og parkeringsplassen.

Slik kommer du deg dit

Fant ingen stoppesteder i nærheten.
Annonse