Topptur til Rauddalsegga på Husevågøy

Publisert av privatperson

Topptur til Rauddalsegga på Husevågøy

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,9 km
  2 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Turen går fra veien like ovenfor den idylliske kystbygden Husevåg og opp på Blåfjellet (232 moh) og Rauddalsegga (318 moh). Fra disse to toppene har man spektakulær 360 graders utsikt over blant annet Husevågbygda, Klovningen vest i havet, Måløy, Bremangerlandet og Hornelen. Turen er tydelig merket med skilt og røde T-er.

I etterkant av denne turen anbefales det å utforske den idylliske kystbygden Husevåg hvor det kun bor 26 fastboende. Husevåg ligger lunt til med en koselig havn bak moloen og har små velholdte hus og naust som gir rene sørlandsidyll-følelse. I vågen vest for samfunnshuset (tidligere skole) er det et flott sjøhusområde med mange naust og sjøhus. Rundt denne vågen stod de første sjøbodene (midten på 1500-tallet) som ble nyttet under fiske.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ferge fra Måløy eller Oldeide til Husevågøy. Deretter 10 min med bil til startpunktet - alternativt kan man ta sykkelen med på fergen. Det er svært lite trafikk på øyen.

Adkomst med offentlig transport

Det er ikke kollektivtransport på Husevågøy

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.