Fossen i Nattfjelldalen, Vadsø

Publisert av: Varangerhalvøya Turlag
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,2 km (én vei)
  5 timer
  Tur-retur
 • Sesong
  Jun - sep
Fossen i Nattfjelldalen, en smakebit av Varangerhalvøya nasjonalpark.

En flott tur med en idyllisk og rolig start som ender opp i et spektakulært fossefall innerst i Nattfjelldalen (Storelvdalen). Øverst i Nattfjelldalen kan du på klarværsdager se over Varangerfjorden til Fiskerhalvøya på russisk side, som ligger øst for Grense Jakobselv.

Stien går i åpent landskap i lett kuppert terreng. Stien er merket til grensen til nasjonalparken. Herfra kan du velge å enten gå nede i dalen langs elva med særpreget arktisk vegetasjon, eller følge oversiden av dalen til fossen i dalens slutt. Innerst i dalen er det bratt og med mye løse masser. Forsiktighet må utvises dersom du tenker å gå opp eller ned i fjellsidene. Selve fossefallet har en høyde på ca. 60 meter.

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute ?

Varagerhalvøya Turlag

Øystein Ruud & Johanne Salamonsen

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør på E75 fra Vadsø sentrum ut mot flyplassen, skilt til venstre merket med Crossbane og kjør 4,8 km opp og forbi skytebanen, crossbanen og Byvannet, fram til pumpehuset ved Sjåbuselva. Det er et infoskilt ved pumpehuset. Stien starter på den andre siden av brua. Veikryssene er skiltet slik at man finner fram til pumpehuset.