Merket turløype fra Sundsvold til Vegdalen

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  45 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Ved parkeringsplassen på Sundsvold er det lagt til rette med grillplass, benker og bord. Bærterreng.

Med havet og øya Søla på den ene siden og det mektige Gullsvågfjellet på den andre, er denne løypa en fantastisk naturopplevelse. Mesteparten av tiden går man i flatt terreng, på slutten blir det litt "fjellklatring".

Løypa går gjennom et myrlendt område som kan være temmelig fuktig. Resten av distansen før man starter ”fjellklatringen” er rullestenstrand. En fin opplevelse, også for barn.

Vegdalen er en grønn perle med hyttebebyggelse og strand. Registreringsboks for deltagelse i IL Vegas turlotteri, er plassert under bordet på den andre siden av elva.

Fra Vegdalen kan man følge merket turløype (til venstre) opp fjellsiden til Vegdalskardet, med løype videre til Moen, eller rett fram, mot Eidem. Skilt ved rasteplassen. Hele denne turen ligger inne på ut.no.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Startsted: Fv. 83 til Brandsvika. Kommunal grusveg til Sundsvold. Fortsett landbruksvei der hovedveien slutter. Parkering og rasteplass ved enden av veien (tidligere grustak).
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.