4-dagers runde i hjertet av Jotunheimen

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  45,1 km
  4 dager
  En vei
 • Sesong
  Mai - sep
Dag 1: Gjendebu-Leirvassbu.
Avreise Oslo grytidlig for å rekke båten inn til Gjendebu kl 8.30. Vi brukte 7,5 timer på denne strekningen, med innlagt bomtur mot Spiterstulen 2 km opp Urdadalen. Jevn stigning til Langvatnet, men lett terreng inn Storådalen. Vær obs på dette stiskille som vi overså og hold mot venstre. Stien langs høyresiden av Langvatnet var svært blaut så i våte perioder kan det muligens være bedre å holde litt høyere? Det foretrakk hvert fall vi. Tre vann igjen så er du der! 3-retters, overnatting og frokost på Leirvassbu ca. 700kr.

Dag 2: Leirvassbu-Olavsbu, ca 6 t.
Nydelig utsikt til Kyrkja så fort man er i enden av vannet foran Leirvassbu (hadde sikkert gått an å legge sekken ved foten og besteget Kyrkja på veien). Tilbake langs Øvre og Nedre Høgvalgstjønnin og til høyre ved skilting til Olavsbu. Her krevdes litt logistikk for å krysse elven på stener. Opp gjennom Semmeldals-munnen, forbi på østsiden av to vann og bratt opp en stor snøfonn til Rauddalsbandet. Masse reinsdyr! Olavsbu ligger nydelig til, og i høysesong kan det bli trangt om plassen. DNT anbefaler å ta med hyttenøkkel. NB, ubetjente hytter har intet matutvalg og ingen alkohol...

Dag 3: Mjølkedalstind 2.138 moh.
Kjempemorsom tur! Fulgte turbeskrivelsen som ligger på Olavsbu og ruten er vardet. Ganske mye klyving og løs stein opp ryggen så vær obs. Vi så dessverre ikke en dritt grunnet tåke, vind og haggel, men en merket likevel at flere partier er rimelig luftige! Skal definitivt gå den igjen i klarvær. Alternative topper fra Olvavsbu er Raudalseggi (2.168 moh) og Snøhøltinden (2.141 moh).

Dag 4: Olavsbu-Gjendebu, 4-5 t.
Meget lett og flat strekning, starter med ur, ur, ur hele Rauddalen som går over i morsom sti ned Veslådalen. Nydelig utsikt over Gjende, Gjendetunga, Knutholstind mm.

Vi var fem jenter som er i middels god form og under middels fjellvante, likevel gjennomførte vi uten større problemer. Anbefaler denne ruten til de aller fleste som har litt vilje! God tur!! :)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil Oslo-Gjendesheim ca. 3,5 t. Parkerte på langtids parkeringsplassen ca 2 km før Gjendesheim. Gratis skyttelbuss går hvert femte min.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.