Harestua til Sognsvann. Via fem 700 meters topper i marka.

Publisert av: DNT Hadeland
Annonse

Om turen

Denne 100 kilometer lange turen er en blanding av sykkel- og fottur. Helgehaugen, Lamannshaugen, Svarttjernshøgda, Ringkollen og Oppkuven besøkes. Det er lett atkomst til alle toppene på gode stier. Mellom Helgehaugen og Lamannshaugen er det greit å gå utenfor sti da terrenget er lettgått. Det anbefales å parkere syklene ved Sindersætra (Helgehaugen og Lamannshaugen), ved start bratt blåsti vest for Ølja (Svartjernshøgda), ved Kolltjern (Ringkollen) og på kryss blåsti på skogsbilvei oppe i Kuvelia (Oppkuven). Ved Store Sindera er det en brukbar trillesti over mot Mosjøen. Mellom Steinbusætra og Spålsveien er det en atskillig bedre trillesti som stort sett er helt grei å sykle på.

Stien mellom Sindersætra og Ølja har endel vindfall i starten som syklene må bæres over samt noen blauthull der det må trilles. Men den er i hovedsak syklebar for vanlige folk. Alternativt kan en sykle veien rundt på østsida av Ølja. Litt lenger, men tar antakelig ikke noe lenger tid.

Ved Tverrsjøen er det satt opp en flott gapahuk der en kan hvile seg litt under tak, ta et bad og nyte utsikten. Eller overnatte om en vil.

Det er flott utsikt fra nesten alle toppene og flere har sikteskiver. Helgehaugen har minst utsikt og deretter blir det bare bedre og bedre.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Sykle fra utgangspunktet.

Adkomst med offentlig transport

Fra endepunkt Sognsvann kan en ta T-bane til Storo eller Oslo S og deretter tog hjem.
Annonse

Publisert av

DNT Hadeland