Bolga rundt

Publisert av: Meløy Kommune
Annonse

Om turen

Turen starter ved kaia på Bolga og tar deg med gjennom Bolgbørra til Ruggesteinen og Klippfiskbergan og tilbake til kaia. Du kan velge om du går til Ruggesteinen eller Bolgbørra først.

Bolgbørra er et naturlig hull gjennom fjellet. Opplev forvandlingen fra å gå i mørket, til lyset og utsikten åpenbarer seg i den andre enden. På klare dager ser du helt til Lofotveggen i nord. Klatre ned på nordsiden og følg merket sti langs fjæra til Ruggesteinen. Det er viktig med godt fottøy. Et parti langs svaberget er tilrettelagt med sikkerhetstau. Ved Storravnsholmen er det en flott sandstrand ved fjære sjø. Området byr på flott utsikt mot Bolgværet.

Ruggesteinen ligger ved sjøkanten, og er en løs klippeblokk på 60 tonn på vestspissen av øya, rett nedenfor det store svaberget ved Kleppfiskbergan. Klarer du å få steinen til å rugge? Til Bolga hører 365 store og små øyer – et eventyrrike av fred og ro, sandstrender, svaberg og et utall av hekkende sjøfugler. Flott panoramautsikt utover Bolgværet kan nytes fra toppen av Kleppfiskbergan. Ved Vikan er det fin rasteplass med gapahuk.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å komme til Bolga med egen bil er du avhengig av å ta ferga fra Ørnes. Turen en vei tar ca 1 time og 45 min gjennom Meløys naturskjønne skjærgård. Rutenummeret for ferga er 18-435. Se egen link for rutetider.

Adkomst med offentlig transport

Det er 2 hurtigbåter som går til Bolga. Nordlandsexpressen, eller NEXen, har daglig tur til og fra Bolga og kan fint kombineres med en overnatting. Turen tar ca 40 min en vei. Rutenummer for NEXen er 23-731. Den lokale hurtigbåten Meløytind som farter rundt i Meløybassenget er en utmerket måte å kombinere sightseeing i Meløy fra sjøsiden med tur på Bolga. Rutenummer for Meløytind er 18-433. Se link til Ruteplanlegger i Nordland for rutetider.
Annonse