Padletur/retur til Åsandsanden fra Eidet

Publisert av: IL Sørulf 
Annonse

Om turen

Dette er en beskrivelse av en moderat og fin tur i Åsandfjorden ved Eidet i Vesterålen. Turen ble padlet i slutten av Juli (21), kl 20:00 - 22:00. Veldig fint lys hvis det er skyfri himmel og sol på denne tiden av året!

Turen starter inne i Eidspollen, her kan man sjøsette fra flere forskjellige steder. Fineste sjøsettersted er kanskje fra opparbeidet "utsetterstø" ved Åsand Brygge (se link), og snakker man med innehaverne, så ordner det seg sikkert med parkering og!

Hvilken side av fjorden man velger å padle på er vel smak og behag, men sent på kvelden får man mest sol på sørsiden av fjorden. Jeg anbefaler uansett å padle inn mot Gustad, for så å padle litt i området rundt de tre øyene Hitterøya, Buøya og Torvøya som ligger vest for Gustad. Her er det veldig fint, og smult farvann uansett vindretning!

Denne turen går også innom Haversandøya, en meget flott opplevelse, og hvis man har tid og mulighet, kan det anbefales å stikke innom Husvågen og Spjelkvågen på sørsiden av fjorden.

Fjorden inneholder et knuseverk, og her kan det i perioder være båttrafikk til og fra med små bulkbåter som henter masse. Vær oppmerksom på tung sjø fra disse! Denne turen går også ut gjennom det smale sundet mellom Åsandsanden og Husøya til Åsandsundet. Vær obs på tung sjø der ute langs land, særlig hvis vinden kommer fra Sør-Vest.

OBS: det anbefales det på det STERKESTE at man bruker tørrdrakt på denne turen, uansett hvilken tid av året man padler på! Temperaturen i havet er nemlig lav, selv på høysommeren her i Nord, og faren for hypotermi (nedkjøling) ved kantring og påfølgende kamerat/egenredning er svært reell. Det er i tillegg svært ujevn mobildekning i området, så det er lurt å melde fra/avtale med noen slik at de vet at du er i området!

God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør fylkesvei 820 fra Sortland i retning Bø i Vesterålen. Ved Riskjosen svinger man av til høyre mot Eidet på fylkesvei 915 (Regine Normannsvei). Følg veien ned til rett før busslomme ovenfor en eldre Filétfabrikk. Her svinger man til venstre (Rissjøveien) og kjører ned til det okergule sjøhusstedet Åsand Brygge (se kartet).
Her er det parkeringsplass tilknyttet anlegget, og hvis man snakker med innehaverne på stedet, så ordner det seg sikkert med parkering. :-)

Adkomst med offentlig transport

Kollektivtransport er det "så som så" med her ute. Det går busser daglig mellom Bø og Sortland fra Bussterminalen på Sortland, og disse kjører faktisk ned til busstopp bare noen 10talls meter fra Eidetsjøen.
Annonse

Publisert av