Stølssti med ekstra runde mellom Øysterlie og Brummastøl

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - nov

Turen kan fint gås med utgangspunkt fra flere steder. Velger å beskrive den fra Brummastøl mot Øysterlie først. Finn en parkeringsplass som ikke hindrer mjølkebil og andre kjøretøyer og Følg stølsvegen nordover til svart hytte. Dette er den gamle stølsstien mellom disse to stølslaga som nå er blåmerka med varder og noen få brøytestikker i noen myrer. Stien går bortom Kringletjernet før det fortsetter vestover. Om det ikke er for mye vann i Jøtebekken er den lett og hoppe over.

Vell framme i Øysterlie tar man vegen nord og oppover ca en km til et lite gammelt grustak der tydelig sti tar av til høyre. hold stien til høyre i stikryssene med retning tilbake til Brummastølen. Fin utsikt mot skaget og Kjølafjellet med Rundemellinn i bakgrunnen. Det er mulig å gå oppom Brummaknappen også før man tar ned til stølslaget.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Stølstien Vingstervegen opp fra Skammestein ca 7 km. 50 kr i bomavgift. Når du kommer over tregrensa ta stølsvegen til høyre til Brummastølen.

Adkomst med offentlig transport

Lokalbuss mellom Fagernes og Beitostølen på riksveg 51 eller Valdresekspressen. (7 km å gå fra busstopp.)
Annonse