Heståsdalen - Stugudal

Publisert av privatperson

Heståsdalen - Stugudal

Fin tur som byr på mange muligheter for fiske, toppturer o.l. Er man i grei form, kan turen gjøres unna med 5 overnattinger. Første del av turen går over myr og i skog frem til Fersoset, hvor det er fint å slå leir. Neste etappe fra Fersoset til Angeltjønnhytta starter med krevende masj langs Feren, før det går over i lettere fjellterreng fra Ferslia og over fjellet. Tredje etappe er forholdsvis lettgått fra Angeltjønnhytta, over fjellet, og ned til Teveldalen. I Teveldalen kan man også ta turen innom en aktivitetspark. Fjerde etappe går fra Teveldalen til Sandtjønna. Etappen starter med en hard oppstigning til Steinfjellet, før det flater ut innover imot Sandtjønna og Rangeldalen. Sandtjønna er en idyllisk leirplass, med sanstrand rundt hele vannet og fine gresssletter å slå opp teltet på. Femte etappe går fra Santjønna til Nordre Fiskåa. Etappen gåes på godt sti, og er forholdsvis lettgått. Sjette og siste etappe går fra Nordre Fiskåa og ned til Stugudal. Det er fin sti frem til Nedalshytta, og derifra har man flere valgmuligheter for å komme seg ned til Stugudal.

Det er også fult mulig å stykke opp turen, og benytte seg av flere DNT-hytter som ligger i traseen. B.l.a Feslia, Angeltjønnhytta, Storerikvollen og Nedalshytta.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra E6: Ta av imot Okkenhaug ved Heirkrysset, og følg veien opp til skilting til Vulusjøen (bomvei). Følg Vulusjøvegen til vegen slutter inne i Heståsdalen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.