Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,2 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

En flott tur for hele familien! Stien starter ved grind innerst i Storvegen, følg skiltingen mot Trollskogen og Elvena. Kryss bekken og fortsett på stien rett fram, her går du videre til høgre mot blå sti ved skiltet “til raud sti”. Stien er godt merket med blå pinner. Ved Minteie, går du over en ny bro opp mot steingarden. Stiskille etter ca 50m. Ta til venstre og følg blå sti helt ut til Krabbakjeila. Turen har en del våte parti, så ha på godt skotøy.

Hytten ute ved Krabbakjeila er privat. Man kan gå ned i fjæren, men vis hensyn til privatlivet til de som eier hytta. 

Krabbakjeila er et turmål på "Kystpasset 2021" som er et turhefte med turer fra nord til sør i Øygarden kommune. Her finner du mange flotte turopplevelser og nye løyper for store og små, med ulik vanskelighetsgrad. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye områder i kommunen.

Hvordan få kystpasset? Les mer i vedlagt lenke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kommer du fra Bergen, følg Rv. 555 over Sotrabroen, etter Kolltveittunnelen ta til venstre sørover på Fv. 560 til Fjell, derfra inn på Fv. 559. Etter Skålvik skule inn på Fv. 208 oog over Torvsundbroa og parkering ved Algerøy skule. Ikke parker langs veien og ved grinden i Storvegen.

Adkomst med kollektivtransport

Sjekk Skyss sin ruteplanlegger til Algerøy.
Annonse