Skogstur fra Stampetjernet til Bjørnholen

Publisert av privatperson

Skogstur fra Stampetjernet til Bjørnholen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Mar - nov

Fra Stampetjern er det flere mulige turvalg for å komme seg til Bjørnholen. Denne turen går i et forholdsvis greit terreng. Litt bratt til å begynne med, men ikke uframkommelig. Noen utsiktspunkter er det også underveis, selv om skogen gjør sitt for å ødelegge denne opplevelsen. Ved å legge turen forbi Bjørnholen og mot Elghytta, som ligger på et platå østover, kan man se helt til Aulifeltet eller Aurskog, i tillegg til Sørumsand. Fra Størsudåsen som ligger nord for Bjørnholen er det også flott utsikt. Turen kan legges sørover fra Bjørnholen og da kommer man først til Kohinor som er Skedsmo kommunes høyeste punkt på rundt 347 meter over havet. Herfra går turen videre mot Fet kommune, til Torvmåsan, Småtjerna, Rakkemåsan og videre.

Alternativt kan turen til Bjørnholen gåes fra Dammyra, som ligger i Sørum kommune.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Leirsund følges Branderudveien helt til Branderud og da er det bare noen få hundre meter til Stampetjernet hvor det er gode parkeringsmuligheter. Ingen parkeringsavgift.

Adkomst med offentlig transport

Går buss til Branderud to ganger daglig, men kun i ukedagene.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.