Fottur til Størsrudåsen fra Dammyra

Publisert av: Skogsturer i Asakmarka
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Mar - nov

Turbeskrivelsen for turen til Størsrudåsen fra Dammyra, begynner ved skytebanen til Sørum skytterlag på Huken. Her går en skogsvei vestover i retning Lunderåsen, før den forsvinner ned i et lite dalføre med en bekk som må passeres. Deretter går stien til Størsrudåsen gjennom litt skog før den igjen kommer inn på en annen skogsvei som følges et godt stykke opp på Størsrudfjellet. Denne går over i en sti som går langs med østsiden av Størsrudfjellet før den ender opp i terrenget på sydsiden av selve åsen, i et stiskille hvor stien fra Stampetjernet i Skedsmo kommune kommer innpå.

Langs med østsiden av Størsrudåsen/Størsrudfjellet er det flere steder hvor utsikten er fin. Det er ikke mye å se på, annet en skog og jorder, men et stykke unna ligger boligfeltet på Tandbergfjellet som heter Aulifeltet. Dette er i Nes kommune. Man kan så vidt skimte deler av Lørenfallet også.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør av RV 171/Haldevegen ved Lund/Veiby, på toppen av en bakke og til venstre hvis man kommer fra Lørenfallet. Følg Bakkevegen til Huken og videre fram til skytebanen til Sørum skytterlag på Dammyra. Her er det gode parkeringsmuligheter på dager hvor skytebanen ikke brukes. Ingen bomavgifter eller parkeringsavgift.

Adkomst med offentlig transport

Buss kjører mellom Frogner og Lørenfallet. Busstopp ved avkjøringen til Bakkevegen.