TiTur16 - Tellevikafjellet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,2 km
  3 timer
 • Sesong
  Hele året

Fra p-plass går vi rundt Nordgårdsfjellet og Geithaugane. Så opp over Tellevikafjellet, til stidele ved Nonsteinen og ned forbi Baugtveitstemma og tilbake til park.pl. Turen går på sti. Det kan være vått noen steder, men mange nye klopper og gangbroer laget i fjor.

Fra parkeringsplassen går man ½ km videre av asfaltveien til man kommer til stien, som man følger et par hundre meter. Dér går man av stien til venstre (Skilt viser mot Nordgardfjellet/Tellevikafjellet/Salhus - se foto).

Man fortsetter videre rett ut forbi skiltet mot Tellevikafjellet (man kommer tilbake hertil). Og likeledes forbi det gamle stenhus/-ruin på høyre hånd. Ved neste stidele/skilt (foto) gås til høyre mot Salhus/Kistebakkane. Etter en stund kommer kommer vi til to stemmer (gamle demninger/oppstemninger av vann): Lille Jørgen stemma og Store Jørgenstemma. "Elven" Åreina renner igjennom den største.

Går videre til skilt Nordgardsfjellet/Kistebakkane: Gå mot Nordgardsfjellet. Vi fortsetter nå rundt og opp over Nordgardsfjellet og kommer tilbake til stidelet, hvor vi kort etter ser stenhuset til venstre. Litt etter går vi opp til venstre mot Tellevikafjellet. Nå følger vi stien opp en snau kilometer til toppen av Tellevikafjellet. Deretter til stidele/-kryss ved Nonsteinen og ned forbi Baugtveitstemma og tilbake til parkeringsplass.

Total stigning: ca. 350 m

Distanse: ca. 7 -8 km.

Varighet: ca. 3 t.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør ad Salhusvegen , drei inn på Baugtveitvegen og opp til turparkering (Håkonsplass).

Adkomst med offentlig transport

Buss nr. 3 eller nr. 35: Gå av på Støbotn snuplass og gå 5 min. til Bogetveitvegen (Baugtveitvegen). Deretter ca 1 km å gå oppover til turparkering, hvor turen starter.
Annonse