Nærtur med utsikt: Frognerseteren til Vettakollen

Publisert av: DNT Oslo og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,0 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - nov

For en tur! Her starter vi med kremen av utsikt og siden blir det bare bedre! Med T-banen til topps til Frognerseteren stasjon. Etter å ha nytt utsikten over fjorden legger vi i vei på blåmerket sti, retning Frønsvollen. Det fins flere varianter hit, vi starter med å følge den gamle trikketraseen, der det aldri ble lagt spor. Etter å ha gått på fin sti må vi dessverre noe ned på grusveien, men snart er vi nede i Heggeholet og kan ta av på sti igjen. Her følger vi den merkede stien i eventyrskog, tilrettelagt av Naturvenforbundet, opp til hytta Frønsvollen, som er samlingsstedet deres. Her er det fint med en rast.

Gå nedover bakken retning Frønsvollstråkka. Der finner du skilt som peker i retning Vettakollen. Først litt oppover til du kommer til topps. På toppen finner ligger den flotte Fuglemyra. Der kan du ta av på sti ned til den nye DNT-hytta, Fugelmyrhytta og nyte utsikten over Holmenkollenanlegget og byen. Så kan du ta nedover mot Vettakollen stasjon, og vipps, så er du tilbake i byen igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er mulig å parkere ved Frognerseteren.

Adkomst med offentlig transport

T-bane fra Oslo sentrum opp til Frognerseteren. Går hvert 15 minutt.og tar ca 35 minutter. T-bane fra Sognsvann og ned igjen til byen.

Annonse

Publisert av