Topptur til Liatårnet, høyeste fjellet på Sotra

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time, 20 minutter
 • Sesong
  Hele året

Første del av turen går på asfaltert skogsvei, en kommunikasjonvei til skytebane, Fjell festning m.fl.
Veien innover er godt merket med skilt i veikryss. Skogsveien er mer eller mindre flat med lite utfordringer. Her passerer du flere skilt som viser alternative retninger til andre destinasjoner. Det er en del tett skog i begynnelsen så her ser du ikke mye men etterhvert vil du få utsikt opp mot Liatårnet på høyre side etter at Bålasteinen er passert.
Når du tar av fra asfalten, blir det straks brattere og mer ulendt terreng, mye røtter og glatte steiner, dette er mer eller mindre gjengangeren hele veien opp.
Er det vind så blåser det godt på toppen. Har det regnet eller regner så er fjellsko å anbefale da det er en del myr og gjørmete partier. Har det vært opphold noen dager er det fint å gå med joggesko/hike eller tilsvarende. På vinterstid er fjellsko å anbefale.
Turen passer for de fleste, men for de litt yngre og eldre er det litt utfordrende og tungt. Her bør de ha vandret litt i tilsvarene terreng fra før.
Utsikten på toppen er slående, du ser 360 rundt, fra havgapet i vest, til snøtopper og byfjellene i øst.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Denne turen startes fra P-plassen ved hovedveien 555 mellom Sund og Fjell kommune. Ca 20min kjøring fra Bergen sentrum. På fine dager i helgen er det mye folk her og det kan bli knapt med parkeringsplasser. Vi hensyn når plasserer bilen og ikke sett den til hinder for andre. Hvis det er fullt kan turen startes fra andre steder, Eks Ved Fjell, Lie, Haganes eller Bildøybakken.

Adkomst med offentlig transport

Buss fra Straume terminal. Busser som går til Sund kommune, Skogsvåg terminal, Tellnes, Haganes m.fl passerer busstopp like ved starten på denne turen.
Annonse