Med kano gjennom Skjeggedalsåna

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  22,3 km
  2 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Nydelig kanotur som passer for alle uansett tidligere erfaring.

Turen går fra deltaet nord for Mjåvannsfjorden til demningen ved Hanefossen. Store deler av turen utgjør grensen mellom Iveland og Froland kommune.

Turen varierer fra smale partier og enkelte steder med litt drag i vannet til større fjorder. På veien kommer man gjennom Mjåvannsfjorden, Nystølsfjorden, Vågsdalsfjorden, Kolstraumsfjorden, Skripelandsfjorden, bukkefjorden og Uldalsåna.

I sydenden av Kolstraumsfjorden er det et kort strekk med bæring. Det går greit på svabergene langs elva bortsett fra helt til slutt hvor det er litt kronglete. Tydelig merket før man kommer til strykene så ingen fare.

Det er flere flotte steder som egner seg som leirplass langs ruten. Vi overnattet på en spesiell liten moreneøy i nordenden av Skripelandsfjorden (Kolholmen)

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør rv 42 enten fra øst eller vest til du kommer til avkjørselen nordover på rv 164 mot Mjåvann. Følg denne til du kjører over elva. Like etter er det avkjørsel mot en villmarkscamp. Her var det veldig greit å sette ut kano og parkere bil ute ved veien. Meget enkelt å hente kanoen igjen ved demningen til Hanefoss like vest for Herefoss.
Annonse

Publisert av