Heimre Sauanuten 1.187moh i Etnefjella

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

  • Område
  • Type
    Fottur
  • Gradering
    Krevende
  • Lengde og varighet
    8,1 km
    5 timer
    Turen går tur/retur samme vei
  • Sesong
    Jun - okt

Turen tas fra Frette, like ved Kyrping på E134. Følg merket sti til Storavassbu. Starter ved Odden bru / Hellaugelva (60moh) og stiger bratt opp til Hellaugvatnet (274moh). En tar seg da videre inn til Hellaug. Stiger bratt opp langs fossen fra Fitaelva. Stien flater ut langs vakre Fitavatnet (474moh) og elva fra Ingebjørgsvatna krysses. Her er det et stidele. Blomstølen til venstre og Storavassbu til høyre. En holder til venstre opp langs elva, mot Blomstølen, og krysser elva lengre oppe i den bratte lia. Etter hvert flater det ut, ved ca. 950moh og en får et nytt stidele, like nedenfor Ingebjørgsvatnet. Et gammelt treskilt, festet på en varde så godt det lar seg gjøre, viser vei til høyre. En forlater her den rødmerkede stien og følger gulmerket sti opp til toppen. Et noe vanskelig og bratt skar venter. Gå en om gangen, pga fare for steinsprang/ras. Deretter går en lett opp på ryggen mot toppen. Turens lengde t/r er 15.0 km.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av E134 like sør for Kyrping, mot Frette. Og følg veien i retning Øyno. En parkerer ved Odden bru, hvor sti er tydelig skiltet mot Storavassbu.
Annonse