Flata til Mevassetra

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Fin gåtur fra Flata og opp til Mevassetra, ved sørenden av Mevatnet. Åpen seter hele juli måned, men kan også fint turmål resten av året, sommer som vinter.

Servering alle dager i juli, kl 12-17. På Mevassetran serveres det seterkost, alt etter hva budeia har. Spesialitet er gomme etter gammel oppskrift og servering på setervollen.

Mevassetran var en del av et aktivt seterliv på Mevatnet fram til 1948 med produksjon av geitost og smør, og salg av melk og rømme til byfolk i fjellet. Setervollen i dag består av seterskjul, sommerfjøs og et produksjonshus med overnattingsmulighet.

Setra ligger ved Mevatnet, vel en times gange fra Seter (en mil fra Vanvikan). Området ligger midt i Fosenalpene med panoramautsikt over midtre deler av Trøndelag.

Her er gode muligheter for fjellvandring. Kombiner gjerne en tur i Munkstigen med et besøk på Mevassetran – merket sti fra toppen av Munken. Også et besøk på Hindremssetran er innen rekkevidde.

Vi er med på to ruter til Fosen turlag. Disse kan du finne under Fosen turlag sin hjemmeside.

På setra kan du treffe sauer og lam, kyr og kalver, kaniner og høns.Det er muligheter for lån av båt og fiskeutstyr for fiske i Mevatnet. Overnatting tilbys i «drengstu» hvor det er plass til 3-4 personer. Større overnattingsgrupper etter avtale.

GPS koordinater: 63º 35′ 22″ Nord (lat), 10º 19′ 43″ Øst (long)

Telefon: 917 05 215 (Per-Arne) og 958 73 408 (Anne Berit)
E-post: per-asae@online.no og asaethe@online.no

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Sving av fylkesvei 755 ved Seter industriområde på Seter og følg skilting fra Flatavegen. Vel 3 km fottur oppover lia. Det er også merket sti fra Munken (på toppen av Munkstigen) og inn til Mevassetran via Stegavikdammen.
Annonse