TiTur21 - Bergensbakken

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,1 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Bergensbakken er et av de 10 turmålene som skal besøkes for å fullføre Bergen og Hordaland Turlag sitt turkonsept TiTur21.

Bergensbakkken ble bygd i 1936/37 og var i bruk fram til 1948. Bakkerekorden er på 49,5 m og det kunne være opp mot 10.000 tilskuere på hopprennene. 

Turen starter ved demningen ved Svartediket og man følger grusvei i to kilometer innover langs vannet. Når man kommer til krysset tar man til venstre videre opp Tarlebøveien og skilting til Rundemanen. Oppover dalen finnes mange informasjonstavler med historier om gårdsdriften i området. Etter knappe to kilometer kommer man opp til Tarlebødammen og fortsetter videre på god sti retning Rundemanen. Etter noen hundre meter står du i unnarennet på Bergensbakken! Her kan man velge å gå opp unnarennet eller gå rundt ved å følge stien videre, det siste anbefales. 

Her kan du sjekke inn med appen "DNT SjekkUT" eller svare på kontrollspørsmålet:

Hvor mange trinn er det i trappa opp til ovarennet?

Returen kan tas samme vei tilbake og turen vil ta ca 2,5 time eller man kan gå via Rundemanen, Brushytten, Skomakerdiket og ned til demningen ved Svartediket, men da må man regne med å bruke nærmere fire timer.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Startpunkt for turen er bommen ved Svartediket og kan nås ved å kjøre Årstadveien fra Haukeland sykehus eller Kalvedalsveien fra sentrum. En finner lett parkering i de omkringliggende gatene, men husk å bruke appen "P i Bergen" da det er soneparkering i området.

Adkomst med kollektivtransport

Linje 2, 3 og 80 går til nærmeste busstopp som er Årstadveien.
Annonse