Fra Gullbotn til Raudnipa på ski - Samnanger

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om turen

Denne skituren gir fantastisk utsikt og høyfjellsfølelse! Upreparert og man må kunne navigere og lese terrenget i skredutsatt vinterfjell. Turen byr på det meste.

Start turen ved sørenden av Langavatnet, kommer du fra Åsane er det en liten parkering noen hundre meter fra den store parkeringen på Gullbotn. Parkering på venstre side.  

Første del av turen går opp mot Holdhusfjellet, her gjelder det å finne en god trase oppover. Denne delen av turen kan oppleves tung og vil kreve skierfaring. Videre flatere det noe ut når du følger terrenget på sørsiden av Krånipa mot Holmavatnet. Vatnet er regulert, så vær påpasselig. Følg vatnet på vestsiden ved demning og oppover flanken mot Trollabotsvarden. 

En kort liten nedkjøring før du igjen stiger oppover til toppen av Raudnipa. I godt vær får du fantastisk utsikt i alle retninger. Havet i vest, Folgefonna i øst, Samnangerfjorden i sør og Vaksdal i nord. 

Retur samme vei. En vei ca. 8 km. ca. 5 timer tur/retur

Fra Raudnipa kan man alternativt renne ned over Raudvatnet og videre til Samnanger. i krevende skogsterreng. Transport tilbake til bil.  

På denne turen bør man ha fjellski. Det er til dels krevende terreng og kupert. Vær obs på temperaturforandringer og eventuell skredfare.  Vær og føre endrer seg raskt i fjellet. Sørg for at du er forberedt og har med deg nødvendig utstyr for vinterfjellet.

Kart, kompass og annet sikkerhetsutstyr til turen finner du i DNTnettbutikken og Tursenter i de største byene.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start turen ved sørenden av Langavatnet, noen hundre meter fra parkeringen på Gullbotn hvis du kommer fra Åsane. På venstre siden av veien er det en liten parkeringplass.

Adkomst med offentlig transport

Buss: Fra Bergen sentrum tar en buss 925/930 mot Norheimsund til Gullbotn Turistheim.

Annonse