Ti på hjul Nordhordland - Varnappen og Badevika

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  0,7 km
  1 time
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Tur 7: Badevika/ Varnappen ved Frekhaug i Alver kommune.

Fint område som er tilrettelagt av Bergen og Omland Friluftsråd. Mesteparten av området er godt tilpasset rullestol og barnevogn. Ellers er det barnevennlig og mye benyttet som rekreasjon og badested. 

På BOF side sider kan man lese: Skogsområde og populær lokal badevik, godt egnet for mindre barn. Opparbeidet bakland med gresslette. Toalett, bord, benk og fast grill. Sandvolleyballbane. Baderampe for bevegelseshemmede.

Gangvei ned i området fra parkeringsplass. Mot syd inngår et gammelt industriområde i friluftsområdet. Her er det stier, gangveier og bord og benk på det gamle kaianlegget.

Gangvegen er universell tilrettelagt med asfalt vei og grusvei ned til kaien eller til badevika. Fra parkeringsplassen ved Frekhaug kai går det en noe bratt grusvei ned til badevika. Sirka 12 prosent stigning. En kan også parkere på andre side av badevika. Friluftslivsområdet er tilrettelagt med 18 hulls frisbeegolf bane. Ved parkeringen er det informasjonstavle for friluftslivsområdet, og infoskilt som viser frisbeegolfbanen med banekart.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen, følg E39 nordover mot Knarvik. Etter Nordhordlandsbrua ta av mot Flatøy og videre til Frekhaug. Ved Frekhaug ta ned mot senteret og videre forbi ungdomsskolen. Stor ny parkeringsplass for pendlere og friluftsområdet.

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss.

Annonse