4 dagers rundtur på Hardangervidda fra Trondsbu/Tinnhølen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  72,9 km
  4 dager
  Rundtur
 • Sesong
  Jul - okt

Denne turen er perfekt for deg som ønsker å utforske Hardangervidda, men ikke ønsker lange tunge etapper med mange høydemeter. Turen går i vakkert, lettgått terreng og passer for små og store friluftsinteresserte. 

Turen kan og løpes for de som vil teste å løpe i et fint og slaks terreng med korte dagsetapper.      

Ruta:

Trondbu - Sandhaug - Lågaros - Rauhelleren - Trondsbu

Dag 1 Trondsbu - Sandhaug

Avstand: 14,5 km 

Med start på Trondsbu er du allerede et godt stykke inne på vidda. Herfra er det en lett tretimers fottur på god sti inn til Sandhaug. Her er en mulig å bli på Sandhaug noen dager og kose deg med dagsturer og god mat, og så returnere til Trondsbu, men på denne turen fortsetter turen innover på vidda. 

Les rutebeskrivelse 

Dag 2 Sandhaug - Lågaros

Avstand: 21,4 km

På dag to går vi inn på den flateste delen av vidda, til den selvbetjente hytta Lågaros. Det gir en egen ro å vandre og la tankene fare under en høy himmel. Stien passerer flere vakre bekker, vann og småtopper som passer perfekt for en matbit eller kanskje en pause for å nyte sola. 

Les rutebeskrivelse 

Dag 3 Lågaros - Rauhelleren

Avstand: 21 km

Neste dag byr på en deilig tur nordover på Hardangervidda til Rauhelleren. Stien går i flatt terreng, opp på flere småtopper og gjennom flotte Geitvassdalen. 

Les rutebeskrivelse

Dag 4 Rauhelleren - Trondsbu

Avstand: 19,3 km 

Rett bak Rauhelleren ligger noen «topper» som virker rent alpine etter dager med flat vidde. En tur oppom disse kan gi en kjærkommen variasjon før siste etappe som går tilbake til Trondsbu.

Les rutebeskrivelse 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkeringsplassen ligger ved Tinnhylen (Langhylen) ca 1/2 km fra Trondsbu. Fra Oslo tar kjøreturen ca 4 timer og 40 minutter.

Annonse