Haneborgåsen rundt i Blåløypa

Publisert av: DNT Oslo og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  1 time, 30 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Nær Lørenskog, Skjetten og Lillestrøm ligger det flott turområdet Haneborgåsen og Skjettenåsen. Et lite stykke villmark like innenfor bebyggelsen. Her venter en morsom og variert rundtur, Blåløypa, på at du skal ta et besøk. Selve rundturen er 3,4 km lang. avhengig av hvor du starter blir turen omtrent 5 km. Terrenget er kupert og overraskende spennende til å være så nært bebyggelsen. I området er det også flere gravrøyser, slik at du kan få med deg noen historisk interessante steder underveis. 

Dette området ligger også tilknyttet Gjelleråsmarka med to underganger under E6. Vil du kombinere de to områdene er det da også mulig. Hvis du ikke er kjent er det enklest å starte turen ved skianlegget SNØ. Du kan gå opp langs bygget, og da kommer du rett opp i turstien. Det er nå skiltet i begge retninger, slik at du skal komme trygt tilbake til utgangspunktet etter endt tur. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker på parkeringsplass like sør for SNØ, i veien som heter Luhrtoppen. Her er det 3 timers fri parkering. 

Adkomst med offentlig transport

Ta tog til Lørenskog stasjon. Følg gangvei bort til SNØ og deretter opp i skogen. En kan også gå fra Fjellhamar, Haneborg eller Strømmen stasjon. 

Annonse

Publisert av