Hjøringsletta/Moen (Lysebotn)

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,0 km
  1 time
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Det kan anbefales å gå til fots fra Lysefjorden Turisthytte og følge veien de 2.4km innover dalen. Alternativet er å kjøre inn til snuplassen/kalkingsanlegget og følge stien derfra. 

Fra enden av bilveien innerst i Lysebotn går en T-merket rundløype innover dalen langsmed Lyseelva og Monakvitla. Om du velger å gå runden mot klokka, krysser du over den andre broen og fortsetter over gress-sletta, Moen. Her møter du gjerne en flokk beitende villsauer. Kryss elva på vadesteiner og fortsett gjennom en eventyrlig mosegrønn barskog til du kommer til en særegen hengebro ved navnet Stokken. I dalen like innenfor denne broa starter landskapsvernområdet Setesdal Vesthei Ryfylkeheiane. Den T-merkede stien vender derimot den andre veien og følger elva tilbake under og delvis gjennom Vadlalia. Stien er fin å følge, men noen steder kan armene komme til god hjelp for å klyve over enkelte steiner i bunnen av ura. 

Fra snuplassen i enden av veien tar rundturen 30-60min, beregn ca 1-1.5 time dersom du går fra kaien/Lysefjorden Turisthytte. Dette er en fin tur med variert natur, men flatt terreng som passer for hele familien. Fine muligheter for en rast eller et forfriskende bad i elva.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med ferje eller hurtigbåt fra Stavanger, Songesand, Forsand eller Lauvvik, eller en kan kjøre over fjellet fra Øvre Sirdal, over Lyseheia og ned til Lysebotn. Se mer info i lenken 'Transportinfo'.

Adkomst med offentlig transport

Buss fra Sandnes til Lauvvik og båt videre til Lysebotn. Se mer info i lenken 'Transportinfo'.

Annonse