Skistua - Gråkallen

Annonse

Om turen

Søndagsturen 2021 - Tur 12:

Finalen på Søndagsturen har vi lagt til området rundt Gråkallen. Utgangspunkt for turene er Skistua.

Kort tur går til Gråkallen. Følg merking opp vegen og stien forbi det gamle hoppet og under skitrekket. På toppen møter vi merkinga fra lang tur og følger denne tilbake til Skistua. Ønsker du et tørrere alternativ, følg veien opp til porten og merkinga fram og tilbake til toppen.

Lang tur går hele runden rundt Gråkallen. Vi starter ved Skistua, tar vegen mot Studernterhytta og Akebakken ned til Fjellseter Kapell. Videre til Kobberdammen og over til Tømmerdalstorvet. Der tar vi Tømmerdalsveien frem til Gamle Bynesveg, følger denne til Svahylla og går stien opp mot Vintervannet.

I stikrysset like før vannet har man to valg. Enten langs nordsiden av Vintervannet og direkte opp til Skistua, eller bratt opp lia til toppen av Gråkallen, 165 m stigning.

Utsikten fra toppen er imponerende i alle retninger. På Gråkallen Panorama navngis 62 av de høyeste toppene. Deretter følges stien forbi tomten der den gamle Gråkallhytta sto, og videre nedover på sti og vei forbi telemasta og til slutt et bratt stitråkk ned til Blomstertjønna og frem til Skistua.

Da har man gjort seg fortjent til en avslappende finalerast, inne eller ute på terrassen, avhengig av været.

Søndagsturen 2021 takker med dette for seg og ønsker velkommen tilbake i 2022!

Bli med på Gråkalldagen:

Søndag 26. september arrangerer vi Gråkalldagen med flotte friluftsaktiviteter for barnefamilier. Det blir kajakk, SUP, fuglekassesnekring, spikking og mye mer. Se hjemmesiden vår for mer informasjon!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering på Skistua, Litj-Gråkallen, Henriksåsen. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Skistua, nr. 26

Annonse