Ferista - Lian - Grønlia

Annonse

Om turen

Søndagsturen 2021 - Tur 11:

Turen starter fra Ferista. Vi følger lysløypa oppover til Kari-Per-stu-løypa tar av til venstre og går gjennom skogen opp til Torshaugåsen. Vel opp bakkene, tar en ny sti til venstre og vi følger den langs åskammen fram til vi møter Torshaugløypa. Turen herfra går fram til toppen av Torshaugjordet for å nyte utsikten over byen og omland. Torshaugjordet er innmark og avstengt om sommeren. Vi respekterer gjerdet og følger stien til høyre ned til Pilegrimsleden mellom Kyvannet og Lian og følger denne fram til Lian.

Kort tur (ikke merket på kartet) tar av til høyre ved Herlofsonløypastasjon. Vi tar veien opp til vanntårnet og stien i Herlofsonløypa opp til Professorstein. Derfra går vi over til lysløypa mot Ferista og følger merkingen ned til Ferista.

Lang tur fortsetter Lianvegenfra Restauranten til enden av Lianjordet. Ved den lille parkeringsplassen går stien av mot Stykket og Grønlia. Fra Grønlia følger vi veien tilbake forbi Lagmannsetra ned til Lianvegen. Her passerer vi Tribunen og Steinkjerringsårsen. Herfra går vi mot Ferista langs den gamle lysløypetraseen.

Litt avhengig av vær og føre er det lurt med gode og helst vanntette sko.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering på Ferista. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss nr. 26 til Skistua, eller buss til Byåsen Butikksenter. 

Annonse