4 dagers rundtur i Skarvheimen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  53,1 km
  4 dager
  Rundtur
 • Sesong
  Jul - okt

Denne turen går gjennom store deler det vakre fjellområdet Skarvheimen, innom 4 betjente fjellhytter og i flott høyfjellsterreng. Skarvheimen er fjellområdet mellom Jotunheimen i nord og Hardangervidda i sør, og er en perfekt blanding av disse fjellområdene.

Dag 1 Storestølen-Iungsdalshytta

Avstand: 18 km

Fra Storestølen går turen nordover mot Iungsdalshytta. Stien går i åpent landskap og på veien er det mange punkter med flott utsikt. Siste del av turen går vi over Grevskardet, en bratt motbakke som gir oss en makalaus "premie" på toppen - utsikt til Iungsdalen! En velfortjent hvil i skardet kan gjerne kombineres til en tur opp på Grevskardnuten (1.555 moh).

Fra Grevskardet er det kun den nydelige nedstigningen ned til Iungsdalshytta igjen.

Mer informasjon om ruten 

Dag 2 Iungsdalshytta - Steinbergdalen

Avstand: 23 km

Etter en god frokost og med nistepakke og termos i sekken starter turen mot Steinbergdalen. En nydelig og lang etappe venter deg. Turen går forbi selvbetjeningshytta Kongshelleren (1.467 moh), flott plassert i terrenget. Høyeste punkt på turen er ca 1.510 moh. Derfra går det nedover de siste kilometrene ned til Steinbergdalen. Er det en skikkelig varm sommerdag, er det mange muligheter til å ta en bad.

Framme på Steinbergdalen står vertinne Solveig og tar deg imot. Gled dere til en deilig middag etter en god tur, og en avslappende kveld på tunet eller inne i stua.

Dag 3 Steinbergdalen - Geiteryghytta

Avstand: 11 km 

En lang frokost nytes på Steinbergdalen før turen går mot Geiterygghytta.  En morsom avstikker er turen over Bolhovd (1.507 moh) og ned på T-merket sti fra Kongshelleren. Et nydelig terreng å gå i.

På Geiterygghytta er det deilig å være en vakker sommerkveld. Her klukker hønene rundt på tunet. Kanskje du har lyst til å leie en kano.

Mer informasjon om ruten 

Dag 4

Dagen etter følger du veien ned til Geiteryggtunnellen og tar bussen til Ål Stasjon eller til parkeringen ved Storestølen

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg riksvei 7 mot Geilo, ta ved Hagafoss og følg fylkesvei 50 frem til Storestølen. 

Adkomst med kollektivtransport

Ta toget til Ål Stasjon. Herfra tar du lokalbuss videre til Storestølen. Bussen korreseponderer med toget. 

Annonse