Den store Losbyrunden i Østmarka

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  17,2 km
  5 timer
  Rundtur
 • Sesong
  Mai - okt

På denne turen besøker du tre av DNT Oslo og Omegn og Lørenskog Turlag sine ubetjente markahytter. Så husk DNT-nøkkelen! 

Turen starter ved utfartsparkeringen i dumpa og tar veien opp til Losby Gods hvor vi holder til høyre og går til baksiden av golfbanens driving range. Omtrent midt på finner vi stien sørover, som tar oss opp bakkene til Endtjern og videre til Fiskelaushytta.  

Fra Fiskelaushytta følger du merkingen nedover til Mønevann, hvor Lørenskog kommune har anlagt badeplass og friluftsområde med griller og toalett. Her finner du merkingen for Store Losbyrunden som du følger videre, og som fortsetter sørover langs veien til Tangen. Stien og den lille Losbyrunden går over demningen og gjennom skogen via Geiterudtangen og plassen Finnland og opp til veien. 

Følg veien videre fra Tangen og passerer Feiringsetra før du kommer til skiltet hvor stien går ned til Røyrivannskoia og Stallen. Nå er du omtrent halvveis og det passer bra med en rast ved vannet. Stien går østover langs vannet før stien går opp bakken til Nordre Krokvann. Videre passerer du Biritjern, og stien kommer ut på veien ved Morterud. Ut på på veien, tar du til venstre og følger denne tilbake til Losby

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering på Losby Gods

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse