Rundtur i Lillomarka fra Sandermosen over Barlindåsen

Annonse

Om turen

Fin dagstur i Lillomarka som byr på mange flotte utsiktspunkter! 

Turen starter fra Sandermosen stasjon og følger blåmerket sti langs veien før den skjærer opp i skogen. Når du nærmer deg styggedal skal du følge en umerket sti til venste opp til Barlindåsen. Stikrysset er tydelig og det er enkelt å følge stien til toppen. Fra Barlindåsen får du en fantastisk utsikt utover Maridalen og Maridalsvannet. 

Følg stiden videre over åsen ned mot Snippen Stasjon til du kommer til grusveien i Skillingsdalen. Her møter du igjen den blåmerkede stien som du skal følge mot Sinober, Fjellvang og Nydalshytta. Turen går opp mot Merrahaugen gjennom flott natur og skogsterreng. Fremme på Sinober passer det med en matpause. Det er også mulig å ta en overnatting på en av de tre DNT-hyttene som ligger her. 

Fra Sinober følger du stien videre sørover. Turen herfra går i fint og lettgått terreng før den går ned i Styggedalen og opp til stikrysset hvor du tok av til Barlindåsen. Følg stien ned til Sandermosen Stasjon. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

Adkomst

Det er noen parkeringsmuligheter ved Sandermosen Stasjon. Et alternativ er den store parkeringsplassen lenger opp i sandermosenveien. 

Annonse