Helgetur fra Sognefjellet til Fondsbu

Annonse

Om turen

Dette er en perfekt helgetur for deg som vil oppleve indrefileten av Jotunheimen på et par dager. 

Dag 1: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen

Avstand: 12 km

Etter en god frokost går turen sørover i kupert terreng. Storslagen utsikt mot Fannaråken og Smørstabbremassivet. Stien går ned gjennom Vetle Utladalen i frodig terreng til  Skogadalsbøen. Hytta ligger vakkert plassert med utsyn mot mange av Hurrunganes topper. Nyt kvelden på "Bøen" - en idyll øverst i Utladalen.

Mer informasjon om ruten 

Dag 2: Skogadalsbøen - Olavsbu

Avstand: 17 km

På dag 2 går turen inn i blant ville tinder til selvbetjeningshytta Olavsbu. Turen starter opp Skogadalen. Så går du over punkt 1.617 moh og ned til Rauddalen. Vel framme på Olavsbu kan det fristes med et bad i elva før vi velger kveldens middagsrett fra proviantlageret. Nå bor du så å si midt i Jotunheimen, og opplevelsen av å ta første kaffekopp på trappa før frokost skal vanskelig matches.

Dag 3: Olavsbu - Fondsbu

Avstand: 13 km

Ta en rolig morgen denne dagen, spesielt for å få tid til morgenkaffen på trappa. Etter frokosten går turen mot Fondsb på nydelige og varierte stier. Å komme ned langs Mjølkedøla på slutten av dagen er fantastisk! Frodig nedstigning og hele tiden med Bygdin og Fondsbu i sikte. En fin avslutning på turen. 

Mer informasjon om ruten 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med kollektivtransport

Til Sognefjellshytta

Valdresekspressen til Lom videre med rutebuss fra Lom rutebilstasjon til Sognefjellshytta.

Fra Fondsbu

Buss fra Eidsbugarden til Tyinkrysset videre med Valdresekspressen til Oslo bussterminal

Annonse