Ti på hjul Bergen 2021- Liavatnet i Åsane

Legg til huskeliste
Annonse
 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,4 km
  Rundtur
 • Høydemeter
  11 høydemeter totalt
 • Sesong
  Hele året

Dette er en av de mest rullevennlige turene i Bergensområdet. Det er en liten grønn lunge, i et ellers urbant område. Turforslaget går rundt Liavatnet, som ligger svært sentralt til i Åsane.

Turveien er for det meste ca. 2 meter bred. Med unntak av et parti ved Liamyren hvor veien snevres litt inn. Den har hovedsakelig j...

Adkomst med egen bil

Med bil fra Bergen, følg E39 nordover fra Bergen om du kommer derfra. Ta av ved Gullgruven. Turmålet har ingen egen parkering. Det er heller ingen HC-parkeringer tilknyttet turveien. Parkeringsmuligheter er derfor langs veien. Det er mye næringsvirksomheter i området med mulige parkeringsplasser. For eksempel fra Deli de Luca og bensinstasjonen på Nyborg er det svært kort vei å gå eller trille for å komme til turveien rundt vannet, og god plass og trinnfri adkomst til turveien mellom noen store kampesteiner som skal hindre bilene fra å kjøre på veien. Andre alternativer er for eksempel mellom Mobile og Svendsen eksos, ved Gullgruven eller langs veien/ved næringsbygg andre steder rundt vannet.

Adkomst med kollektivtransport

Man kan ta bussen til Nyborg, Gullgruven eller Kyrkjekrinsen. Busstoppet ved Industrihuset og IKEA er heller ikke langt unna. Bruk skyss.no til å finne alternativer fra der du bor.

Annonse