Den levende skogen i Klukhagan

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening 
Annonse

Om turen

Dette er en musikalsk vandring i Klukhagan på ca. 2,5 km, basert på syngespillet «Den levende skogen» av Tor Karseth, med musikk av Tor Karseth og Geir Willard.

Underveis kan du få med deg 10 digitale fortellerpunkt ved å bruke appen: izi.travel Apple eller izi.travel Google (se også link under Lenker). Når du står på startpunktet viser deg den det nærmeste turforslaget (så når du står ved Klukhagan barnehage får du opp Den Levende Skogen)

Der vil du få høre historier og sanger fra Den levende skogen etterhvert som du går runden. Dette passer veldig godt for barnefamilier, barnehagegrupper eller skoleklasser - eller andre som har lyst på en kombinasjon av god musikk, glad fortelling og en trivelig tur i en av Hamars nærskoger.

Hvis man er flere sammen er det fint å bruke én telefon med høyttaler på – og hvis man går alene kan man fint bruke ørepropper. GPS’en på mobilen må være skrudd på. Sammen med mobilen skal du bruke alle sansene dine. Lukte, lytte, smake, se og føle - skogen er levende!

Følg de blå treflisene med refleks som vi har hengt opp. På hver post finner du runde treklosser med HHTlogo. Men musikken starter automatisk når du nærmer deg posten altså.

Forteller: Marie Arneberg Bjørkheim. Produsent: Lage Thune Myrberget i StoryPhone.

En stor takk til grunneier Signe Bertelsen og Hans Olav Wedvik for velvilje til å bruke Klukhagan og tillatelse til merking. Takk til Sparebankstiftelsen Hedmark og Innlandet fylkeskommune for støtte til dette prosjektet. Prosjektet er en samarbeid mellom StoryPhone v/Lage Thune Myrberget, Tor Karseth og Hamar og Hedemarken Turistforening og vi har et felles ønske om å få fram en fornyet utgave i ny kanal av Tor Karseths flotte forestilling som er spilt av skolebarn over hele landet - og i mange andre land.

 NRK har et opptak av hele forestillingen.  

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start turen ved Klukhagan barnehage, Solplassveien 22, 2319 Hamar

Adkomst med offentlig transport

Det går bybuss B22 Klukhagan og det nærmeste stoppet er Norsengs gate. Gå derfra til Klukhagan barnehage og start og slutt turen der. Søk ellers på EnTur for å finne ruter og beskrivelse. 

Annonse