Resasteinen på Gramstad

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,1 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Den kjempestore blokken som ruver over tregrensen nord for Dalsnuten er synlig på lang avstand. Ikke så rart når den måler hele 7x5x4 meter, og ligger litt på vippen som om den vil rulle ned fjellsiden. På grunn av sin størrelse og beliggenhet er turen til Resasteinen blitt en populær tur. Og en kan gå turen fra Dale, fra Dale om Skjørestadfjellet, eller fra Gramstad.

Vår tur starter på parkeringsplassen på Gramstad. I jungelen av skilt ved Gramstadtunet finner en ikke skiltet til Resasteinen. Først ved foten av Dalsnuten viser et skilt veien videre. Vi følger derfor grusveien forbi Gramstadtjørna og videre opp til Revholstjørn. Her passerer vi gjennom den vakre geilen ved Revholen hvor store steinheller gjør det enkelt å ta seg fram. Det er også opparbeidet en badeplass på østsiden av vatnet med bord og benker av store steinblokker.

Rett forbi gjerdeklyveren der oppstigningen til Dalsnuten starter, står skiltet som peker til høyre mot Resasteinen. Vi følger en tydelig sti hvor trelemmer mange plasser er lagt ned over de våteste partiene. Det går slakt oppover, og utsikten blir bede og bedre. Det siste stykket er bratt, og går stort sett på fjell. Snart står vi ansikt til ansikt med Resasteinen, og vi kan ikke la være å bli imponert over størrelsen. Her passer det fint å nyte både matpakken og utsikten. En ser både til Fjogstadgården, Dalsnuten, Gandsfjorden og havet i det fjerne.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Egen transport på Daleveien fra Sandnes. Skiltet sidevei fra Strondavika til Gramstad. Stor parkeringsplass.

Adkomst med offentlig transport

Annonse