HHT Ultraløp fra Savalsætra-Morskogen

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening 
Annonse

Om turen

HHT ultra er et helt nytt turkonsept for oss i Hamar og Hedemarken Turistforening. Vi ser for oss at dette kan være en fin måte å knytte nært beslektede miljøer/foreninger sammen på - der målet er fine opplevelser ute i norsk natur sammen med andre på en trygg og god måte.

HHT ultra er et ca. 90 km langt terrengløp, som hovedsakelig følger Rondanestien. Dette er en fin og variert lettløpt skogsti. En må regne med noen myrpartier og bratte bakker også. Målet er å besøke samtlige 6 DNT-hytter som eies av HHT langs ruta. Starten vil være på Savalsætra i Løtenfjellet (519 moh). og målgang på Morskogen vokterbolig som ligger idyllisk til ved mjøskanten (123 moh). Tingstadkoia og Fløtdamkoia vil bli reservert til løpere denne dagen, så her blir det mulighet for litt hvile om noen skulle ønske det.

Påmelding og mer informasjon om løpet her 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beite.

Annonse