Ti på hjul Nordhordland - Solheim

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Hele året

Turen kan startes fra to sider. 

1)Fra Sæbø skule , der ein kan parkera. Følg gangvegen opp, over gangbrua over bilvegen og fortsett på en bred grusvei. Det er en bratt stigning oppover. Ikke egnet for manuell rullestol. El rullestol går bra. En går et stykke oppover mot Solheimsåsen. På toppen av første bakken står det en benk på høyre siden. Det er sirka 500 m. inn i løypa. Grusveien er delvis asfaltert i bakkene. Det er to bakker med 10 gr. stigning. Total antall høydemeter opp er 54 m. Antall høydemeter ned er 22 m. Flott utsikt mot Meland fra toppen av bakken. Grusveien svinger rolig oppover og nedover fram til en kommer mot Sæbøvegen. En kan se Sæbøkirke nede i dalen. Ved veien snur en og ta turen tilbake igjen til Sæbø skule. 

2) Vi anbefaler å starte fra Sæbø siden. Der kan en parkere på andre siden av veien før en kommer på turveien. Her er det lett stigning på slutten og også vennlig for manuelle rullestoler. Da kan en stoppe ved benken på venstre siden før en returerner til bilen eller gå videre nedover til Sæbø skule .

Tur/ retur er turen 2,6 km lang. Om en tar turen nedover mot Sæbøkirke langs veien er det 1,2 km. extra. Ved kirken er det benker. Det er lysstolper langs hele grusveien. Så turen egner seg fint på kvelden.  Turen er lagt til av DNT tilrettelagt Nordhordland turlag og egner seg for deg med rullestol. Mennsker med funksjonsnedsetterelser eller for utviklingshemmde. Velkommen til Ti på Hjul. 

Turpost kan en finne ved andre svingen, like før sitteplass. I UT appen finner du liste: Ti på Hjul Nordhordland turlag 2021. så skrolle du ned til turen på Solheim før en 

Fellestur Ti på Hjul: tirsdag 19 oktober kl.18.00 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen kjører en i retning Knarvik på E39. Følg fylksesvei 565 mot Manger. Det tar sirka 1 time fra Bergen til Austmarka. parkering ved Sæbø skule. 

Adkomst med kollektivtransport

Fra Bergen: buss nr. 300. Skift ved Knarvik Terminal til buss nr. 320. til Austmarka. Bussturen tar sirka 2 timer. 

Annonse