Krossvatn - Vassdalstjørn

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  10,3 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep

Ruten går sør-østover til Pøylånå som vades. Elva kan være stri og kald under snøsmelting og flom. Dette er en lett tur i åpent, tørt og fint høyfjellsterreng. Turen fortsetter i småkupert terreng øst for Skreinuten og med god utsikt over Skreivatnet og Blåsjø. Dette er et tradisjonsrikt jaktområde for villrein, noe bl.a. Skreihidleren som lå på vestsiden av Skreinuten, vitner om. Hidleren var også brukt som overnattingssted på ferdselsveien mellom Bratteli i Setesdal og Kvilldal.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Til Krossvatn fra Jonstølen eller Stranddalen. Det går også en vardet løype (ikke rødmalt) fra Krossvasskilane via Breiavahytta til Skreivassdammen i nordenden av Blåsjø. Herfra enkel anleggsvei til Øvre Moen. Denne anleggsveien kan du kjøre på om du har bil med litt høy bakkeklaring evt kjør så langt som du synes er forsvarlig. Unngå å kjøre inn dersom det er fare for snø når du skal hjem.
Til Vassdalstjørn fra Storsteinen via Hovatn. Dette er den av STFs hytter som ligger lengst inne på fjellet, og en må derfor gå flere dagsetapper for å nå Vassdalstjørn.

Varsel

Annonse