Drøpta - Hagen

Publisert av: Friluftsrådet for Lindesnesregionen (FLiR)
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,6 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Fin, bratt tur til flott utsiktspunkt 239 moh. Flere andre turalternativ i området.

Stien mot Drøpta starter like ved veikrysset Ertzeid / Manneråk/ Skogen. Følg stien drøyt 100m ned i den første dalen og over ei fin, gammel steinbro før stigninga begynner. Bekken i dalen kan være vrien å krysse hvis du ikke finner stien / broa.

Det er litt gjengrodd, men tydelig sti og lett å gå den første delen - opp til Lille Drøpta. Herfra klatret vi nokså rett opp på noe som nok er et dyretråkk. (Det kan være lettere å gå litt lengre nord før man svinger opp på selve toppen.)

Drøpta er høyeste toppen i området, så det er flott utsikt, særlig vest- og sørover mot Vigeland og fjorden / sjøen utenfor.

På det høyeste punktet er det en del skog, så den fineste utsikten finner man hvis man går litt ut mot kantene. Litt mot sør og vest er det flotte svaberg.

Det er et godt alternativ å gå tilbake samme veien, men vi går over toppen og ned en bratt dal mot Hagen. Her er det nokså bratt og ulendt, men flott og frodig blandings- og løvskog. Ved Hagen kommer vi ut på koselig grusvei (bomvei) som leder ut langs Merslandsvannet til Mersland og utgangspunktet.
Hvis man vil ha en lengre tur er det mulig å gå ca 4-500 meter nordover fra toppen av Drøpta.. Her treffer man på en sti som leder østover ca 2 km til gården Evenstad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Vigeland: kjør Fv.460 nordover mot Vigmostad / Konsmo. Ca 7 km nord for Vigeland: Følg skilt mot Manneråk, kjør opp bratt grusvei ca 2 km. finn parkering her (-ikke spesielt tilrettelagt parkering, ta hensyn til lokal nyttetrafikk). Det er også mulig å starte turen helt nede i dalen, men følgelig med mere høydeforskjell - parkering ved Ertzeidkverna v. Fv.460.
Annonse

Publisert av

Friluftsrådet for Lindesnesregionen (FLiR)