Nordre Sikksakk - Kulturminnetur

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  0,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Nordre sikk-sakk-stien går fra Sommero ned mot sjøen nord for jernbanestasjonen. Tidligere kunne man gå stien ned til byen, men stien stopper i dag på utsiktspunktet med navn "Belevue". "Bellevue" er et oppmurt utsiktspunkt av stener etc. med jernrekkverk. Fantastisk utsikt over Holmestrand nord.Stedet ligger 61 moh. Nedstigningen er på ca 25 høydemeter.

Platået ligger der fremdeles og er godt synlig når en kommer ned. Noe av stien var steinsatt, men steintrappen er borte. Deler av jernrekkverket er der fremdeles. Steinmuren som fører ut til platået er der som tidligere og i god stand. Stien videre nedover fra platået ble fjernet da veien ble bygget inntil fjellet før den gikk inn i Holmestrandstunellen.

Denne veien ned fjellet var tiltenkt badegjester som skulle besøke Holmestrand Bad og ble etablert en gang tidlig på 1800-tallet. Fra Rambergveien et par hundre meter fra Rove, fører stien ut mot fjellkanten og nedover mot Bellevue. Nede på fjellplatået er det fremdeles rester etter rekkverk av jern. Steinmuren er intakt som i gamle dager.

Kilde: Botne Historielag: (Se lenke)

NB! Stien er i dag veldig bratt, og det kan være farlig å gå her hvis en ikke har utstyr, erfaring, balanse og fysikk til å gå i bratt ulendt terreng. Uansett ikke å anbefale hvis det er glatt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Gå Roveveien mot nord forbi Fjellheisen og utsiktspunktet. I det du kommer inn i Rambergveien ligger det en liten åpen plass på høyre side av vegen etter ca 50 meter. Her starter stien.

Adkomst med kollektivtransport

Ta heisen opp fra jerbanestasjonen til Rove. Da er du ca 100 meter sør fra der stien starter
Annonse