Vintertur til Vending fra Hamlagrø

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag

Vintertur til Vending fra Hamlagrø

Start ved Hamlagrøosen, følg sommertraseen langs vatnet sør forbi Lii, og på helårsbro over Stølselvi. Videre opp en liten kneik og mot sørøst inn dalen mellom Molthaugen og Heiane. Du vil ofte finne skispor som trekker sørover etter du har kommet opp på flaten. Følger du disse må du krysse Langagjelet, og runde inn igjen mot sør og så opp langs elven til Vendingstjørni og hytten.

Kvisteløypen følger vanligvis om Moltehaugen og Heiane. Kvistedatoer vil variere avhengig av forhold. Vanligvis er den kvistet fra skolens vinterferie til etter påske, men blir gjerne kvistet tidligere hvis forholdene tillater det. Følg med på Bergen og Hordalands føremeldinger på nett.

Ligger man en dag eller flere på Vending med barn, anbefales småturer i området. Fugladalsstølen er et turmål i godt vær. Tur til Kjerringadalen om Søyavatnet går fint med større barn, men vær obs på kneik ned mot Søyasete på hardt føre, eller ved tung snø.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil til Hamlagrø, følg E16 til Dale eller Bulken, rv. 314 gjennom Bergsdalen til Hamlagrøosen. Noe parkering på oppstillingsplass ved veien.

Adkomst med offentlig transport

Tog til Dale, korrespondanse med buss i ukedager til Rødland i Bergsdalen, men mulig å forhåndsbestille til Hamlagrø, (rute 910).