Rundtur på Hornneset

Publisert av: Meløy Orienteringslag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km (én vei)
  1 time
  Tur-retur
 • Sesong
  Hele året

Hornneset ble i 2016 kåret til kommunens flotteste turområde. Her får man oppleve hvite sandstrender, skjærgård, svaberg, avrundete åser og variert skogsterreng. Det er flere stier som tar deg ut til turens hovedmål - yttersia mot havet. I dette turforslaget er to veier beskrevet - innerveien til stranda, og den midtre veien tilbake. Denne traséen vil bli merket i løpet av 2017.

Turen starter fra parkeringsplassen, og man tar til høyre i første kryss. Her følger man inneveien som svinger seg gjennom et variert terreng med myområder, bergknauser, samt variert innslag av løv- og barskog. Etter ca 25 minutter åpner landskapet seg mot havet. Her planlegges det å reise en gapahuk som skal være tilgjengelig for allmenheten.

Tilbake til parkeringsplassen er det foreslått å gå den midtre veien. Her går man bare samme vei tilbake omtrent 250 meter, og tar til høyre i stikrysset. Veien tilbake er et mer "rettpå-veivalg", og er litt raskere enn innerveien.

Men før man tenker på å dra tilbake, anbefales det selvsagt å utforske området mot havet: Rett fram har man fine berg som man kan sitte og skue utover havet fra. Omtrent 200 meter langs ved fjæra til høyre ved foten av åsen er en turpostkasse med fine sitteplasser på provisoriske benker. Og ikke minst omtrent 200 meter til venstre er de to flotte sandstrendene, som må karakteriseres som selve "rosinen i pølsa!" Fra strendene er det selvsagt mulig å ta fjæraveien tilbake til parkeringsplassen. "Fjæratraséen" vil ikke bli merket, men det er, med unntak av et område med berg, godt synlige stier og veier hjem igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av Fylkesvei 17 ved kirka på Reipå, og følg Foreveien i 3 km til veis ende. Stor parkeringsplass ved turens startpunkt.

Varsel

Annonse

Publisert av

Meløy Orienteringslag