Rundløype Fokserød

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Turen starter fra blåløypa på nordsiden av Obs!, går under E-18 og gjennom Fokserødgårdene. Følg blåløypa over jordet og gjennom området som er merket som en Trau-vei som har ligget der i kanskje tusen år. Etter dette partiet deler stien seg, blåløypa går mot høyre, mens vårt turforslag går til venstre. Her er det godt tråkket sti som følges, men den er ikke merket. Denne fører til en liten jakthytte/brakke med bålplass som tilhører en av Hotvedt gårdene. Videre følges en skogsvei frem til skytebanen på Fokserød før vi følger vei og sykkelsti tilbake til startpunktet.
På veien er det ofte vi møter både elg, hjort, og rådyr, hare og rev. Det er rike sopp- og bærområder, spesielt blåbær.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fokserød ligger langs E18 i Sandefjord. Sving av fra E18 mot Sandefjord lufthavn og ta deretter nordover parallelt med E18. Følg veien forbi Obs! og inn på industriområdet. Det bør der være mulig å finne parkeringsplasser. Alternativt parker ved Obs! og benytt dette som utgangspunkt da turen går tett forbi.

Adkomst med offentlig transport

Fokserød er ett trafikknutepunkt for buss og ligger langs E18 i Sandefjord på strekningen Sandefjord - Tønsberg.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse