Rudsåsen rundt

Publisert av: Nesbyen Turistkontor 
Annonse

Om turen

Utgangspunkt: Bommen ved Midlivegen


Rudsåsen er navnet på åsen rett opp for Nesbyen på østsiden av dalen. Denne turen starter med Midtlivegen, en skogsbilveg på skrå oppover i lia. Turen fortsetter over åsen, ned på andre siden og kommer tilbake på vegen forbi Trytetjern og sti tilbake til starten på Midtlivegen. Turen går mye på grusveger, men de er stengt for biltrafikk med bom.

Turbeskrivelse:
Gå forbi bommen og følg grusvegen slakt oppover. Etterhvert åpner skogen seg opp og du får fin utsikt over dalen og Nesbyen. Ved vegens høyeste punkt, 552moh., etter 2,7km er det sittebenk og flott utsikt. Fortsett langs vegen. Etter ca.700m ved skilt tar det av en blåmerket sti til høyre. Følg sti til den går over i grusveg over åsen i flatt og fint terreng. Før du begynner på vegen nedover, passerer du Breiskartjern, et idyllisk fiskevatn. Du kommer ned på kjørevegen mellom Nesbyen og Hedalen i Valdres og følger denne tilbake forbi Trytetjern i 1 km. Siste delen tilbake til utgangspunktet ved bommen ved Midtlivegen, går på sti fra "Utsikten" og ned.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør fra sentrum østover over Rv7 og jernbanen og opp Vassfarvegen. Etter ca.2km kjører du skarpt til venstre opp en skogsveg og parkerer ved bommen ved starten av Midtlivegen.
Annonse