Fottur Nordseter - Hornsjøen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  13,9 km
  4 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Fra parkerings- og bussholdeplassen på Nordseter følger du skilting (Sjusjøen/Hornsjøen), først på Kausvegen opp forbi Servicesentret/Aktivitetssenteret og noen utleiehytter. T-merket sti tar av fra Kausvegen ved seterhuset like ovenfor. NB: se etter sommerstiskilt (skilt til skiløype peker i annen retning).

Etter en kort strekning på merket sti oppover til kryss mot Lunkefjellet. Herfra går stien til Hornsjøen nordøstover i 900 meters høyde, i lettkupert terreng med fine utsyn. Vi passerer Skjerketjerna, og kommer etter hvert til seter- og hyttegrenda Nysetra. Vi fortsetter på hyttevegen over Indre Nyseterhøgda og videre på sti ned til brua ved Ytre Reina. Fra brua går vi på bilveg, som følges opp bakken og videre nordøstover 1,3 kilometer, før Hornsjøråket tar oss opp til nesten 1000 moh. De siste to kilometrene heller det slakt utfor til Hornsjø høyfjellshotell (883 moh).

Fra stikrysset rett øst for Kriksfjellet anbefales en 10 min avstikker til toppen (1052 moh), hvor det er et stort rundskue, bl.a. helt til Jotunheimen.

Merk at traséen det siste stykket før Hornsjøen er lagt om. Fra der stien kommer ned på Døblervegen, følger vi denne fram til Knidalen, og derfra på kjerreveg fram til hotellet på Hornsjø.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Med bil: Nordsetervegen fra Lillehammer - eller fra Sjusjøen. Gode parkeringsmuligheter på Nordseter.

Adkomst med kollektivtransport

Regionbuss 260 fra Lillehammer skysstasjon til Nordseter.
Annonse