Romsdalseggen om Høgnøsa

Publisert av: DNT Romsdal
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  11,9 km
  7 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Dette er en variant av Romsdalseggen, som er litt enklere og mindre luftig ved du unngår Halsaskaret. Turen får med seg selve Romsdalseggen fra Mjelvaskaret, og er et flott alternativ med noen luftige partier.

RUTEBESKRIVELSE:
Start ved parkeringsplass på Venjedalssetra. Følg veien et lite stykke, og ta av på sti inn til høyre like før brua (husk å lukke grinda). Etter noen hundre meter passeres til høyre for ei hytte, og stien tar av opp til høyre et stykke etter hytta.

Følg godt merket sti opp lia til høyre for elva. Omtrent midtveis i lia krysser en elva på et flatt parti, og fortsetter opp til venstre for elva. Like etter skoggrensa legger terrenget seg, og stien går slakt innover Hesteheian. Like før vannskillet kommer en til et stikryss med Romsdalseggen. Følg sti som går til høyre opp til vannskillet, og deretter slakt nedover Jamnåbotnen. Stien dreier etterhvert til venstre mot Kaffikjelbua (gamlestien går videre ned til høyre for hytta).

Etter Kaffikjelbua gå ned til venstre og krysser elva. Følg venstrekant av elva et stykke til sti tar av opp til venstre. Litt bratt et kort parti før stien legger seg innover mot Høgnosa. Oppe på platået er vardene på Høgnosa til høyre, men stien tar av til venstre like før disse.

Stien krysser oppover ryggen som går leder opp til Mjølvafjellet. Like før toppen av Mjelvafjellet går stien ut til høyre og krysser bort en flanke til Mjelvaskaret.

Fra Mjølvaskaret går stien over selve Romsdalseggen, med en smal passasje over til Høgaksla. Fra Høgaksla går stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til Nesaksla, der det er ei steinhytte.

Fra Nesaksla er det tydelig og godt merket sti ned. I de bratteste partiene øverst slynger nå Romsdalstrappa seg ned, og anbefaler en tur ut på Rampestreken som gir en luftig opplevelse med veldig flott utsikt. Etter Romsdalstrappa går stien ned skogen til Åndalsnes.

NB! I Venjesdalen er det båndtvang i perioden 1. april til 1. oktober for å verne hekkende fugler og andre dyr som er ekstra sårbare i denne perioden. Langs Romsdalseggen kan du se Norsk Villsau og storfe av rasene Hereford og Limousin. Det er viktig at du respekterer båndtvangen slik at disse dyrene ikke blir forstyrret.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Vei fra Isfjorden/Åndalsnes. Buss fra Åndalsnes Skysstasjon til Venjesdalen fra 1. juli til 30. september hver dag kl 9.30.
Annonse

Publisert av

DNT Romsdal