Gapahuken i Vikeskåla (Skåla)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Innledning:

Dette er en populær trimtur i Ørsta som brukes av alle aldersgrupper heile året. Det er montert gatelys som gjer turen fin sjølv på mørke haustkvelder. På vinterstid går mange på føta på snødekt veg.

Info:

Start ved 140 moh, slutt 410 moh. Normalt tar dette mellom 20 til 25 min. Legg til 12-15 min dersom man går fra hovedveien E39.

Rute:

Går fra den romslige parkeringsplassen ved vassverket og følger anleggsveien opp til Gapahuken. Det går ei rås rett ved siden av vegen så man har valget. Vegen er bratt og tung heilt opp uten rolige partier. Her får man raskt opp pulsen. Ypperlig som treningstur året rundt.

Turer i nærområde:

Gapahuken er utganspunktet for vidare tur til Saudehornet, Vallahornet eller Nivane.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

E39 til Ørsta sentrum. Med bil kjører man opp Vikegeila til den store parkeringsplassen ved Vassverket. Gode parkeringstilhøve. Vinterstid kan det være vanskelig å komme opp da siste del er bratt grusvei. Den blir brøytet, men ikkje en prioritert strekning.

Adkomst med offentlig transport

Buss ved E39. Vikegeila går fra hovedvegen og heilt opp til vassverket.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse