Tjeldbergaksla utsikt over Svolvær

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Ikke alle er i stand til å gå opp den bratte lia til Tjeldbergstinden for å få en utikt over Svolvær, så dette er et enklere lite brukt alternativ. Turen opp til utsikt fra den ytterste masten på Tjelbergsaksla passer for de fleste da turen går på grusvei og kun de siste 150 metrene er på sti. Min mor på 72år gikk opp på ca 30 minutter.

Etter 250 meter fra parkeringsplassen går man inn til venstre og følger grusveien opp til masten på ca 150moh. Halvveis passerer man Tjeldbergtind skytebane. Når man er med hovedmasten går man inn på stien bak huset og følger en liten sti 150 meter sørover til man kommer til en annen liten mast hvor man kan få god utsikt over Svolvær dersom toppene på buskene er kuttet ned.

Om man skal opp til Tjeldbergtind så står det et skilt inn til høyre i svingen rett før huset og masten på Tjeldbergaksla.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

På vei ut fra Svolvær mot Kablevåg parkerer man på Kiwi eller Bensinstasjonen ved siden av Kiwi.

Varsel

Annonse